Thursday, October 23, 2008

Famous Quote from "Famous" People




Famous Quote from "Famous" People






  • "Mencari ikhlas itu umpama mencari seekor semut hitam di dalam pekat malam" - ayah kepada Ikrimah di satu tamrin






  • "Sangat penting untuk kita menekankan keimanan yg tinggi kedalam hati mad'u kerana pada akhirnya keimanan itulah yang akan memacu mereka untuk bergerak di dalam medan dakwah" - Ustaz Wamy merangkap Sang Murabbi pada satu sesi usrah



  • "Aku tidak sehebat Fahri" - Al-Akh Prof. Hussaini al-Malizi di shoutout Friendster-nya



  • "Semua orang nak jadi baik, sebab fitrah setiap manusia ni nak jadi baikkan, jadi dengan join usrah, korang dah dalam proses kembali ke fitrah" - Anak kepada seorang Pak Cik di Langkawi ketika mempromote usrah pada satu sesi Muhadharah



  • "We will only accept hadith from Sahih Bukhari and Sahih Muslim" - Bekas Treasurer dan Presisdent Islamic society UNIM



  • "Kita tak boleh rasa kita ada satu hakmilik dalam da'wah dan tiada seniority dalam da'wah" - Bakal Doktor IMU Seremban merangkap mantan President PPIM pada satu sesi daurah



  • "Bila datang seruan untuk berjihad, maka sahutlah, kerana seruan inilah yang menghidupkan kita" - Abang Ipar Taufik merangkap moderator Dakwah.info pada satu sesi usrah



  • "Kita sedar walau dalam kesyumulan jemaah kita, kita still ada kekurangan...klu antum nk lbih ruhi, keluarlah dengan jamaah tabligh, klu antum nk blajar hadith, blajarlah dengan geng2 salafi....tpi antum kena tahu priority dan tariqul da'wah kita adalah cara kita" - Pak Cik / U.Kay / UQY di satu sesi daurah Muntalaq



  • "We must go back to the basic purpose of university which is to develope people potential....listening to the lecture doesn't give any add on value to them....hence I do think that if we can do dat under Islamic Society, why must we go to the kuffar for all this thing ?" - Salman, student dari Canada ketika mengomen tentang akitivity soicety yg tidak membina modal insan katanya



  • "Kita didalam dakwah ini hendaklah menjadi seperti air yang mengalir...andai disekat / dihalang, still kita boleh mengalir melalui laluan yg laen...dan akhirnya kita still akan sampai ke destinasi kita" - Seorang akh dari Brunei yg kini studi di UIA



  • "zaman Rasulullah dulu kalu xpergi sembahyang di masjid, kena bakar rumah" - Al-Akh Unisel ketika berceramah dengan penuh semangat kepada seorang Pak Guard



  • "Bende ni antum nampak secara teori memang senang, tpi bile antum dah lalui baru antum tahu betapa susahnya nk jaga hati ketika dan selesai proses ta'aruf" - Murabbi agung UPM selepas sesi ta'aruf nye



  • "Saya akan sentiasa bersama platform yang menyediakan ruangan untuk saya memperjuangkan Islam, jadi andai DAP menyediakan platform untuk saya memperjuangkan Islam maka mungkin saya akan menyertai mereka...tpi saya tidak nampak ada halangan atau sekatan dari pihak atasan untuk saya memperjuangkan Islam buat masa ini" - Dr. Zulkifli Nordin ketika ditanya samaada beliau akan menyertai UMNO



  • "makan babi dengan xpakai tudung..mana lebih teruk ?" - Soalan dari seorang Super Murobbi dari Brunei pada satu sesi Tamrin






5 comments:

ProfHussaini said...

Kejamnya nta...

Quote la ayat2 tarbawi sikit dari ana...

Ahmedkzaman said...

salam..
ana trtarik yg last skali..
mmg the bestest la..huhu..

khairaummah said...

"Kita sedar walau dalam kesyumulan jemaah kita, kita still ada kekurangan...klu antum nk lbih ruhi, keluarlah dengan jamaah tabligh, klu antum nk blajar hadith, blajarlah dengan geng2 salafi....tpi antum kena tahu priority dan tariqul da'wah kita adalah cara kita" - Pak Cik / U.Kay / UQY di satu sesi daurah Muntalaq

tersenyum seketika...
saya sokong!!!

hamba Allah said...

Super Murabbi yang best lagi dirindui :-)

arifsayadek said...

dah lama tak update famous quotation ni..update ar sket...terutama dari murabbi2 super malaysia...